Wintertrektocht Hardangervidda 2008

Startplaats Finse: slapen na een lange reis op het Finsevatn (2016)


Deze getoonde tocht in 2008 is gemaakt door Thijs en Dirk Schilp en René Timmermans. De tocht begon in Finse en eindigde in Ustaoset aan het Ustavatn. Nadat we ongeveer het midden van het plateau hadden bereikt gingen we met een bocht naar het oosten en later naar het noordoosten. We hadden dit deel van de Hardangervidda niet eerder op ski's gedaan.

Het idee was vanaf het begin om deze tocht op film vast te leggen. Dit om 2 redenen. Natuurlijk voor ons zelf als herinnering aan een mooie tocht maar ook om eens een lezing te kunnen geven in het kader van : "van Amateurs voor Amateurs". Dit soort tochten vraagt natuurlijk de nodige kennis van zaken, de juiste instelling en het gebruik van gemiddeld goed- en specialistisch materiaal. Ondanks dat kan iedereen met de nodige, laten we zeggen, buitensportachtergrond zoiets ondernemen. Materiaal kun je in den beginne wellicht huren of lenen zodat je niet meteen met een torenhoge schuld op pad moet. 

Winterkamperen kun je, om het eens te proberen, uiteraard ook dichter bij huis ondernemen zoals bv. in de Ardennen of het Sauerland. Gewoon om eens te kijken hoe het "voelt". Als je dan gepakt wordt door het winterkampeervirus kun je volgende stappen gaan maken. 
Zelf kwam ik er voor het eerst mee in aanraking met het wakker worden in de sneeuw in de Schotse Hooglanden. TIjdens een tocht in November aan de Schotse westkust werden we wakker met zo'n 50 cm sneeuw en het was geweldig !

             **                
Schotland in november - Aanleiding om te gaan winterkamperen  


Met deze ervaring in het achterhoofd ben ik een jaar later naar Noorwegen gegaan en vanaf dat moment heb ik een groot aantal wintertochten mogen maken in het Hoge Noorden, Schotland en de Alpen. Ik ben zelf helemaal geen skieër, verre van dat, alhoewel ik best een bochtje kan draaien maar daar waar er teveel aan skiervaring werd gevraagd ging ik lekker verder op sneeuwschoenen.

Ik hoop dat u onderstaande beelden kunt waarderen. Mochten er vragen zijn naar aanleiding van wat u gezien heeft, stuur ons rustig een mailtje

* Klik op de afbeelding voor het 1e deel van het video-verslag (18:48 ) - film begint na 11 seconden !


* Klik op de afbeelding voor het 2e deel van het  video-verslag (4:42)


Overzicht van de gevolgde route in 2008

Sorteer op

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 Reisboekhandel MoreTravelBooks | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel